H Grubu Müteahhitlik Belgesi

h grubu müteahhitlik belgesi

H Grubu Müteahhitlik Belgesi Nedir?

Müteahhit olarak faaliyet göstermek isteyen kişilerin alabileceği 15 farklı kategoride belge vardır. Bunlardan birisi de H sınıfı müteahhitlik belgesidir. H sınıfı müteahhitlik belgesi genel olarak yeni başlayanların veya az deneyime sahip olanların aldığı bir belge olması ile öne çıkar.

H Grubu Müteahhitlik Belgesinin Kapsamı

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu belgeyi almak isteyenlerde herhangi bir deneyim aranmaz. İlk kez inşaat yapacak olan müteahhit adayları bu belgeyi alabilir. H sınıfı belge ile 2023 yılı için 3B yapı sınıfında en fazla 2049 m2 inşaat alanına sahip bir yapı yapılabilir. Kişi, deneyimi ve faaliyet alanı kapsamında daha sonra yüksek seviyelerde olan belgeler için de başvuru yapabilir. H sınıfı Müteahhitlik belgesi ile diğer sınıflarda yer alan belgeler arasında başvuru açısından herhangi bir fark yoktur. Gerekli olan evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde temin edilmesi ve istenen ücretin bankaya yatırılması ile başvuru yapılabilir. Başvurular genel olarak iki yada üç haftada sonuçlanır ve belge teslim edilir.

H Grubu Müteahhitlik Belgesi İçin Nereye Başvurulur?

Müteahhitlik belgesine ihtiyaç duyan kişiler farklı kategorilerde yer alan belge sınıflarından kendilerine uygun olanı için başvuru yapabilir. H sınıfı müteahhitlik yetki belgesine sahip olmak isteyen kişiler bunun için bulundukları ilde Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır. Başvuru sonrasında genellikle iki yada üç hafta içerisinde uygun bulunması durumunda belge teslim edilir.

H Grubu Müteahhitlik Belgesi” yazısında 24 düşünce

    • Danışman diyor ki:

      Evet, sahip olduğunuz grubun limiti dahilinde Türkiye sınırları dahilinde istediğiniz kadar ruhsat başvurusunda bulunabilirsiniz. Örneğin H grubunuz var. Bir ilde 1500 m2 3B sınıfı bir işe başlamışken aynı veya başka bir ilde 1200 m2 4A sınıfı bir işi başlatabilirsiniz.

      • samet diyor ki:

        Merhaba yazıda ”H sınıfı belge ile 2023 yılı için 3B yapı sınıfında en fazla 2049 m2 inşaat alanına sahip bir yapı yapılabilir.” yazmakta 2049 m2 mi yoksa 2133 m2 mi hangisi doğru.

        • Danışman diyor ki:

          Samet bey mrb. şuan geçerli olan 2133 m2. yazının yayınlandığı tarihte 2049 idi. Esasen bu değerler yılda bir veya birkaç kere bakanlık tarafından yayınlanan yeni kriterlerine göre güncellenir. Tüm yapı sınıfları için güncel değerleri sitemizde sık sorulan sorular bölümünden takip edebilirsiniz. Ayrıca muteahhitbelgesi.com sitesi de bu konuda güncel bilgiler sunmaktadır.

  1. SERVET TURAN diyor ki:

    H Sınıfı müthitlik belegesi 10 yıl önce alınmış en çok kaç m2 inşaat yapabilir, tadilat olursa kaç m2 inşaat yapa?bilir

    • Danışman diyor ki:

      Kentsel dönüşüm işi veya normal inşaat işlerinin yapımı için grupların bir farkı veya ayrıcalığı yoktur.

    • Danışman diyor ki:

      Müteahhitlik belgesi başvuru formlarınızı ve dosyanızı iletişim kısmından uzmanlarımıza ulaşarak hazırlatabilir, dilerseniz de boş formları tüm illerde Çevre ve şehircilik il müdürlüğünden alabilir veya il müdürlüğü web sitelerinden indirebilirsiniz. Belgelerin güncel ve tam olmasına dikkat etmelisiniz.

  2. Gokhan diyor ki:

    H grubu müteahhitim 1407 metrekare iş bitirmem var. 3100 metrekare İnşaat yapabilmek için şirketime inşaat teknikeri ortak alsam yapabilir miyim

    • Danışman diyor ki:

      Şirketinize inşaat teknikeri ortak alarak grubunuzu yükseltemezsiniz. Mevcut işinizin hangi gruba karşılık geldiğini ve 3100 m2 işinizi yapabilmek hangi gruba ihtiyacınız olacağını vb bilgileri öğrenmek için danışmanımızla iletişime geçerek çalışma başlatmanız gerekiyor.

    • Danışman diyor ki:

      Tüzel yada gerçek kişi farketmeksizin öncelikle herbirinize grup aldıktan sonra ortak olarak ta grup alabilirsiniz. Bunun için uzmanlarımızda süreç danışmanlığı hizmeti almanızı öneriyorum.

  3. AHMET YAĞAN diyor ki:

    H sınıfı müteahhitlik belgesi ile inşaatı bitirdik. Sormak istediğim müteahhit arsa sahibine inşaat malzemesi ve işçilik faturası düzenleyebilir mi? Yoksa yapılan dairelere ilişkin fatura mı kesilmesi gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezler kullanmaktadır. Bu web sitesinde gezinerek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.