H Grubu Müteahhitlik Belgesi Nedir?
H Grubu Müteahhitlik Belgesinin Kapsamı
Öncelikle belirtmek gerekir ki bu belgeyi almak isteyenlerde herhangi bir deneyim aranmaz. İlk kez inşaat yapacak olan müteahhit adayları bu belgeyi alabilir. H sınıfı belge ile 2023 yılı için 3B yapı sınıfında en fazla 2049 m2 inşaat alanına sahip bir yapı yapılabilir. Kişi, deneyimi ve faaliyet alanı kapsamında daha sonra yüksek seviyelerde olan belgeler için de başvuru yapabilir. H sınıfı Müteahhitlik belgesi ile diğer sınıflarda yer alan belgeler arasında başvuru açısından herhangi bir fark yoktur. Gerekli olan evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde temin edilmesi ve istenen ücretin bankaya yatırılması ile başvuru yapılabilir. Başvurular genel olarak iki yada üç haftada sonuçlanır ve belge teslim edilir.
Merhaba 2049 metrekare inşaat alanında bodrumda bu metreye dahilmi oluyor.
Saygılarımla
Evet, grup limitine esas toplam inşaat alanına ortak alanlar da dahil oluyor.
H grubu belgemi aynı zamanda farklı ruhsat başvurusu için de kullanabilirmiyim?
Evet, sahip olduğunuz grubun limiti dahilinde Türkiye sınırları dahilinde istediğiniz kadar ruhsat başvurusunda bulunabilirsiniz. Örneğin H grubunuz var. Bir ilde 1500 m2 3B sınıfı bir işe başlamışken aynı veya başka bir ilde 1200 m2 4A sınıfı bir işi başlatabilirsiniz.
Merhaba. En son 1916 m2 olarak biliyordum. Oran artttirildimi acaba? Tesekkurler
H grubu belgeye sahip bir Müteahhit 3B sınıfında 2133 m2 ye kadar inşaat yapabilir.
Merhaba yazıda ”H sınıfı belge ile 2023 yılı için 3B yapı sınıfında en fazla 2049 m2 inşaat alanına sahip bir yapı yapılabilir.” yazmakta 2049 m2 mi yoksa 2133 m2 mi hangisi doğru.
Samet bey mrb. şuan geçerli olan 2133 m2. yazının yayınlandığı tarihte 2049 idi. Esasen bu değerler yılda bir veya birkaç kere bakanlık tarafından yayınlanan yeni kriterlerine göre güncellenir. Tüm yapı sınıfları için güncel değerleri sitemizde sık sorulan sorular bölümünden takip edebilirsiniz. Ayrıca muteahhitbelgesi.com sitesi de bu konuda güncel bilgiler sunmaktadır.
H Sınıfı müthitlik belegesi 10 yıl önce alınmış en çok kaç m2 inşaat yapabilir, tadilat olursa kaç m2 inşaat yapa?bilir
H grubu belgeye sahip bir Müteahhit 3B yapı sınıfında 2133 m2 ye kadar inşaat yapabilir.
Tüm yapı sınıflarını görmek için tıklayın
H gurubu 2 mütahit bir ruhsat üzerinde ortak olarak 3500 m2 inşaat yapabilirmi
Bu günün şartlarında H gurubu 2 müteahhit bir ruhsat üzerinde ortak olarak 3B yapı sınıfında en fazla 2133 m2 inşaat yapabilir.
H grubu belge ile kendi arsamıza kac m2 2c yapı yapabiliriz?
2C sınıfı yapılar sanayi tipi yapılardır. H veya başka bir grup farketmeksizin arsanızın imar planındaki müsade edilen limitlere göre istediğiniz m2 de yapı yapabilirsiniz.
H sınıfı kentsel dönüşüm yapımımındada fark ediyormu.?
Kentsel dönüşüm işi veya normal inşaat işlerinin yapımı için grupların bir farkı veya ayrıcalığı yoktur.
H sınıfı belge için aranan şartlar ve evraklar tam olarak nedir
Müteahhitlik belgesi başvuru formlarınızı ve dosyanızı iletişim kısmından uzmanlarımıza ulaşarak hazırlatabilir, dilerseniz de boş formları tüm illerde Çevre ve şehircilik il müdürlüğünden alabilir veya il müdürlüğü web sitelerinden indirebilirsiniz. Belgelerin güncel ve tam olmasına dikkat etmelisiniz.
H grubu müteahhitim 1407 metrekare iş bitirmem var. 3100 metrekare İnşaat yapabilmek için şirketime inşaat teknikeri ortak alsam yapabilir miyim
Şirketinize inşaat teknikeri ortak alarak grubunuzu yükseltemezsiniz. Mevcut işinizin hangi gruba karşılık geldiğini ve 3100 m2 işinizi yapabilmek hangi gruba ihtiyacınız olacağını vb bilgileri öğrenmek için danışmanımızla iletişime geçerek çalışma başlatmanız gerekiyor.
Bir tüzel kişi bir gerçek kişi ortak h grubu mütahitlik belgesi alabilirmiyiz. Kaç m2 inşaat yapabiliriz
Tüzel yada gerçek kişi farketmeksizin öncelikle herbirinize grup aldıktan sonra ortak olarak ta grup alabilirsiniz. Bunun için uzmanlarımızda süreç danışmanlığı hizmeti almanızı öneriyorum.
H sınıfı müteahhitlik belgesi ile inşaatı bitirdik. Sormak istediğim müteahhit arsa sahibine inşaat malzemesi ve işçilik faturası düzenleyebilir mi? Yoksa yapılan dairelere ilişkin fatura mı kesilmesi gerekir? Şimdiden teşekkürler.
Malesef Ahmet bey bu bizim uzmanlık alanımız değil. Bu konuda mali müşavirinizden destek almalısınız.