0

Son 6 yıldaki iş deneyim tutarım bakanlık tablosundaki birim maliyetlere göre hesap ettiğimde 90 milyonu buluyor. F belgeye yükseliceğini düşünüyorum tabloya göre. Fakat F belgesi için istenen yıllık asgari usta iş gücü ve yıllık asgari teknik iş gücünü karşılayamam, çünkü son 2 yıldır doğru dürüst sigortalı çalışanım yok. Bu durumda ne olur ?

İnşaatlarda dönem dönem ustalar çalıştığı için, tüm yıl boyunca 12 ay olarak 3 ustanın gözükmesi midir istenen yoksa 3 usta 2 ay çalıştı işten çıktı aynı yıl içinde diyelim, yine de talebi karşılıyor mu ?

Ayrıca son 2 yıl bilançomda çok kötü, 5-6 aylık bir bilanço hazırlasak sonra başvuru yapsak kabul olur mu ? Çünkü mevzuatta başvurudan önceki yıla ait bilanço demekte.

Teşekkürler

Danışman Durumu yayınlanmak üzere'ye değiştirildi 09/04/2024
0

İş gücü belgelerinin değerlendirilmesinde SGK bildirimleri esas alınır. Bilanço verilerinize bakılarak gerekli hesaplamaların yapılması gerekir. Ancak o zaman kesin bir şey söylenebilir. Yani sizin kötü bildiğiniz belkide iyi çıkacak yada bir çoğunun iyi diye bildiği kötü çıkabiliyor. Uzman tarafından gerekli hesaplamaların yapılması lazım.

Danışman Cevaplanan soru 09/04/2024